X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Remissvar: En Life Science-strategi för Stockholmsregionen

16 december 2020
Lif remissvar

Forskande läkemedelsföretag har ett genuint intresse av en nära samverkan med akademi och hälso- och sjukvård för att genom utveckling och uppföljning av nya behandlingar bidra till bättre vårdkvalitet och ökad patientnytta.
– En regional Life Science strategi är bra och ger ur ett företagsperspektiv också ökade förutsättningar att stimulera till samverkan också nationellt och internationellt, säger Frida Lundmark.

Lif, har i dagarna skickat synpunkter på Region Stockholms förslag till Life Science-strategi för Stockholmsregionen.

– Det är klokt att utarbetat en regional Life Science-strategi som bidrar till att nå de nationella målsättningarna samtidigt som Stockholmsregionen har för Sverige unika förutsättningar i för att skapa ett internationellt konkurrenskraftigt Life Science-kluster genom bland annat bred samverkan mellan akademi, hälso- och sjukvård och näringsliv, säger Frida Lundmark som samordnat Lifs remissvar.

Företagens forskning är internationell och helt beroende av ett nära samarbete med såväl akademi som hälso- och sjukvård. Det är bland nya innovativa företag med ursprung i en stark akademisk forskningsmiljö som läkemedelsföretagen i stor utsträckning finner sina framtida samarbetspartners.

– Vi lyfter därför vikten av en konkret regional Life Science-strategi som – utifrån respektive aktörs behov - stärker samverkan i ekosystemet i syfte att maximera utväxlingen av strategin ur ett regionalt men också ett nationellt perspektiv.

– För att realisera målsättningen om att vara en internationellt ledande Life Science-region är det viktigt att lyfta blicken och vara en partner också i nationella och internationella projekt som bidrar till ökad vård- och patientnytta.

Läs hela remissvaret här.

 

Foto på kontaktpersonen
Frida Lundmark Sakkunnig policy

Sakkunnig policy