X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Anders Blanck

Nordic Life Science co-operation for stronger competitiveness – kan vi ta fram en gemensam strategi?

Den 18 mars arrangerar Lif tillsammans med sina systerorganisationer i Danmark, Finland och Norge ett seminarium om hur Norden kan stärka sin konkurrenskraft inom Life Science genom strategisk samverkan. Anders Blanck, vd på Lif kommer att moderera diskussionerna.

Varför behöver vi mer nordiskt samarbete inom Life Science?

– Vi ser att alla nordiska länder tar initiativ och utvecklar olika typer av strategier inom Life Science-området. Länderna har olika styrkeområden men tillsammans kan de nordiska länderna erbjuda ett starkt eko-system för Life Science, vilket krävs för att i framtiden kunna konkurrera med de starkaste länderna i Europa, USA och inte minst Kina och Indien som också gör stora satsningar inom Life Science. Jag tror att vi alla är medvetna om att vi måste tänka nytt om vi ska ha en reell chans i den allt tuffare internationella konkurrensen om Life Science-företagens investeringar i forskning, utveckling och produktion.

Vilka förväntningar har du på dagen?

– Jag hoppas att vi gemensamt ska kunna identifiera områden där vi borde kunna samarbeta mer och bättre redan idag. Det handlar inte bara om att locka till oss företagens investeringar och öka den ekonomiska tillväxten utan också om att vi ska ha en hälso- och sjukvård som fortsätter att hålla hög klass och kan fortsätta att erbjuda patienterna nya och effektiva behandlingar.

Vem borde vara med på mötet?

– Alla som har en del i och ett intresse av utveckla Life Science i Sverige och i Norden: politiker, anställda inom offentlig sektor eller i näringslivet, företrädare för organisationer som vill jobba nordiskt och gränsöverskridande. Personer som har idéer om hur vi går från ord till handling och som har mandat att påverka utvecklingen.

Foto på kontaktpersonen

VD

Styrelseledamot EFPIA och IFPMA

Ledamot i Regeringens samverkansgrupp Hälsa och Life Science

Utbildningar

Uppdaterad: 10 mars