X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

31 maj 2022 kl. 14.45–16.30
Digitalt
Anordnas av: Lif Sydost
Sista anmälningsdatum: 30 maj 2022
Kontaktperson:

Peter Leander, peter.leander@lif.se

Vårdens viktiga vägval: Valet i region Östergötland 2022

Lyssna in när Lif anordnar en rad regionala valdebatter över hela Sverige. Vad vill de olika partierna med hälso- och sjukvården och hur stärker vi ekosystemet för Life Science, där sjukvården är en viktig del? Den 31 maj arrangerar Lif Sydost en debatt om framtidens sjukvårdspolitik i Östergötland.

Livelänk till seminariet (OBS! Mötet startar kl 15.00)

Region Östergötland vill vara med och driva utvecklingen inom Life Science för att möta framtida utmaningar. Regionen ser bland annat hur innovationer och ny teknik kan skapa stora möjligheter för både patienterna och hälso- och sjukvården. Det kan till exempel handla om att kunna utföra mer vård nära patienterna, kanske till och med i deras hemmiljö. Primärvården, professionen, prevention, personcentrerad vård, precisionsmedicin, psykisk ohälsa och patientsängar kommer att vara del av denna valdebatt och naturligtvis pengar.

Mötet är digitalt.

Medverkande politiker

Politiker Lifse stor.png

Marie Morell (M), regionråd, 2:e vice ordförande regionstyrelsen

Per Larsson (KD), regionråd, 2:e vice ordförande regionutvecklingsnämnden 

Kerstin Sjöberg (C), regionråd, 3:e vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden

Kaisa Karro (S), regionråd, ordförande regionstyrelsen

Inspiratörer:

Inspiratörer stor.png

Emma Klingvall, avdelningsordförande Vårdförbundet Östergötland, ger sin syn på kompetensförsörjning och kompetensutveckling i hälso- och sjukvården.

Hans-Inge Persson har samverkat med Centrum för personcentrerad vård (GPCC) bland annat som ledamot i GPCC:s personråd för patienter och närstående, ger sin syn på personcentrerad hälso- och sjukvård och vad som behövs för att vi ska nå dit.

Anmälan

Anmäl dig här