LIFs seminarier i Almedalen

Vi verkar för patientens rätt till högkvalitativ vård. Det vill vi uppnå genom nära, konstruktiva samarbeten och diskussioner med vårdens aktörer samt politiker, tjänstemän och patientföreträdare. Vi ser Almedalsveckan som en viktig arena för dessa diskussioner och samarbeten. Välkommen till årets seminarier.


Kan Sverige bli först i världen med miljöhänsyn vid köp av antibiotika?

Frågan om läkemedels inverkan på miljön växer. Ska graden av miljöhänsyn vid tillverkningen vägas in när man fattar beslut om att byta ut ett antibiotikapreparat mot ett billigare på apoteken? Vi skulle i så fall bli först i världen med detta.

Medverkande

Gunvor G Ericson (MP) – statssekreterare på miljödepartementet, Nicolai Schaaf – programansvarig SIWI och Bengt Mattson – LIF. Moderator: Lisa Kirsebom.

Dag: Måndag den 1 juli
Tid: 10.45–11.30
Plats: Bryggan, Hälsodalen, S:t Hans Café

Twittra: #AMR, #läkemedelstillverkning, #miljö, #svmed, #vårdpol

Läs mer om seminariet.


Hur behåller Sverige sin ledande ställning inom Life Science?

Sverige har haft stora framgångar inom Life Scienceindustrin. Idag är den en av våra viktigaste näringsgrenar. Men konkurrensen hårdnar och vi riskerar att bli omsprungna av andra länder. Hur vänder vi utvecklingen och säkrar vår position, till nytta för samhällsekonomin och folkhälsan?

Medverkande 

Lars Hjälmered (M) – ordförande i näringsutskottet, Helene Hellmark Knutsson (S) – vice ordförande i näringsutskottet, Jenni Nordborg – regeringens Life Science-samordnare och Anders Blanck – vd, LIF. Moderator: Lisa Kirsebom.

Dag: Tisdag den 2 juli
Tid: 15.45–16.30
Plats: Bryggan, Hälsodalen, S:t Hans Café

Twittra: #forskning, #framtidsbranschen, #Lifescience, #svmed, #vårdpol

Läs mer om seminariet.


Hur löser vi utmaningarna inom barncancervården och når nollvisionen?

Arrangörer: LIF, Barncancerfonden och DN.

Nästan varje dag får ett barn i Sverige diagnosen cancer. Idag överlever 85 procent, men trots högkvalitativa behandlingar finns hinder för nollvisionen att inget barn ska dö i cancer. 2018 skrev riksdagspartierna under ett löfte om rejäla satsningar på barncancerområdet. Var står vi ett år senare?

Medverkande

Lena Hallengren (S) – socialminister, Camilla Waltersson Grönvall (M) – socialpolitisk talesperson, Victor, 11 år – barncanceröverlevare, Thorbjörn Larsson – generalsekreterare Barncancerfonden och Anders Blanck – vd LIF. Moderator: Niklas Ekdal.

Dag: Torsdagen den 4 juli
Tid: 09.45–10.30
Plats: Dagens Nyheters tält, Strandvägen 4.1

Twittra: #intebaraöverleva #barncancer #svmed, #vårdpol

Läs mer om seminariet.


Hitta till Hälsodalen

Klicka på bilden för större karta på hitta.se.

Mer inom Almedalen 2019